KuMu naar het Musicon

24 september 2024

Het nieuwe vak KUMU: meer en leuker muziek!

Met de komst van de nieuwe lessentabel in de brugklas en klas 4 is er een rijzende ster aan het firmament; het vak muziek ‘oude stijl’ heeft plaats gemaakt voor het vak Kunst Muziek waarin de focus volledig ligt op het samen muziek maken.

De indeling van KuMu (Kunst Muziek) is als volgt: één lesuur in de week volgt de klas bandcoaching en het andere lesuur is er ruimte gemaakt voor zangcoaching. Het gebruik van je stem in de ruimte en in een groep vinden veel mensen (en dus ook kinderen) spannend. Als je jong begint met de begeleiding ervan, dan zul je daar later veel profijt van hebben, zo blijkt uit alle onderzoeken.

Tijdens de excursie in het Haagse Musicon (24 september) krijsen en roepen leerlingen uit 4 Havo en 4 Vwo die gekozen hebben voor het vak KuMu dat het een lieve lust is. Even later klinken driestemmige harmonieën en canons door het workshop-lokaal. Onder leiding van de professional Nynke Hut groeien de leerlingen naar een volgend niveau van samenzang, maar vooral is het fijn voor de leerlingen om met elkaar een dagje op pad te zijn. Hierdoor neemt het vertrouwen in elkaar toe en dat maakt dat het gevoel van veiligheid flink wordt vergroot.

Een uur later wordt het nummer …. tijdens de bandcoaching onder de loep genomen. Sofia, Irene, Xin-Yi, Haura, Tessa Jip, Roaveon, Alex, Duncan en Can vormen met elkaar een rockband en werken toe naar een prachtig eindresultaat. Dit belooft veel goeds voor de eerste lichting KuMu-leerlingen.

Het vak KuMu kan ook dit schooljaar weer gekozen worden door alle 3 Havo- en 3 Vwo-leerlingen, binnen elk profiel.

Suze van der Meijden, Koen Both en Ferry van der Klaauw

 

Media
  • IMG_2142
  • IMG_2148